Menu
{TPL_MINI_EDITOR_MOBILE-TEL} {TPL_MINI_EDITOR_MOBILE-EMAIL}
Obec Malinovo
Obec
Malinovo

42. Carokéz cserkészegyesület - 1. éberhardi osztag

A Duna, Kis-Duna és a Vág közti sziget tele van száz és száz legendával, de igaz történettel is. Egykor itt állítólag sárkányok, óriások, erdei tündérek és egyéb varázslatos lények éltek. A sziget ismert volt cserfes láposairól, sűrű erdeiről, de a termékeny földjéről. Egyszóval csodálatos hely volt.    

Ezért is kapott a Csallóköz különböző megnevezéseket, az emberek varázslatosnak vagy Aranykertnek nevezték. A régi magyar megnevezésből alakult ki a mai elnevezés Csalló-köz.

A csapatunk elnevezése is ennek a szónak a hangzásából ered, amivel a Csallóközre utalunk, de a vidék varázslatos mivoltjára is. Ezen megnevezés az indián romatikára is utalhat a kiejtése miatt.  

A helyi cserkészek osztaga 2020-ban alakult Vrabčo vezetésével, legkisebbeket foglalja magába - méhecskéket és kisfarkasokat (6-12-es korosztály).

A találkozók csütörtökönként zajlanik 17:00-18:30 óráig a klubhelységben (régi egészségügyi közpopnt), jó idő esetén a nagyparkban az iskola mögött.  

Célunk, jó és méltó cserkészekké válni, akik segítik a természetet, törődnek a környezettel, községünkkel és embertársainkkal. 

Szeretünk játszani, szeretjük a természetet, szivesen tanulunk új és érdekes dolgokat. 

 

Elnök: Róbert Procházka - Vrabec

Tel.: 0905516736

E-mail: skautingmalinovo@gmail.com

Web: www.carokez.sk

FB: https://www.facebook.com/carokez/