Testvértelepüléseink


HédervárHédervár a Mosoni-Duna és a Nagy-Duna közt található Szigetközben, Magyarországon. A község több látványossággal is büszkélkedik – kastély angolparkkal, kápolna, templom, különböző emlékművek, történelmi épületek. A lakosok száma 1119. Győrtől 20km-re, Mosonmagyaróvártól 18 km-re található.
Éberhard községnek hasonló a fekvése, de a zöldterületek fenntartása és turizmus terén van mit tanulnunk hédervári barátainktól. A kapcsolat a két község között már több mint 30 éves. A sportegyesület, a község képviselete és a lakosok, akik közt az évek során már barátságok kötődtek, többször is találkoznak évente, hogy részt vegyenek egymás rendezvényein.     

Héderfája (Idrifaia) egyike a Suplac önkormányzatot alkotó öt községnek. Románia középső részében helyezkedik el, Maros megyében, jelentős borvidék. A községben több nemzetiség él békében együtt. A multinacionalitás megjelenik az iskolai oktatásban és a közéletben is. A lakosok száma 800 körül van.  Nevezetességei közé tartozik a református templom, fából készült harangláb és udvarház, mely jelenleg felújítás alatt áll. Az önkormányzat nemzetközi kapcsolatokat is ápol, testvérközségei 2011-től Hédervár és 2012-től Éberhard is.